No products in the cart.

No products in the cart.

Florempol_sv
DekorationFörsta Adventskranz

Första Adventskranz

Letar du efter information om Tillkomsten kransar, vi kan hitta många olika versioner om var och när denna typ av dekoration först dök upp. En av de historier är att de granst Tillkomsten krans var gjort av pastor Wichern. Detta pastor bodde i Hamburg och bestämde sig för att göra något som skulle göra den som väntar på tid för födelsen av Kristus mer behaglig. Den krans som han skapat var mycket olika från kransar vi kan nu hitta i church. Denna krans var en kvadrat av storlek av ett hjul från en bil. Fyra stora ljusen var placerade i detta torg, som symboliserar de fyra Tillkomsten söndagar, så väl som ett lämpligt antal av mindre ljus, vilket motsvarade den återstående dagar i Advent (including Christmas Eve). Detta innebar att, beroende på år, i krans gjord av pastorn, att det var en summa av tjugo-fyra ljus i världen (en visa ganska ovanligt för idag – runt 1860, tjugo-fyra ljus hade gett upp, lämnar fyra stora ens, som symboliserar de följande söndagar i Advent). 

 

Så långt som symbolik för den krans i sig är berörda, vi har att gå tillbaka till gamla tider i sökning av förklaring. Redan då, den krans, som vanligtvis görs av vegetabiliska blad, var en symbol för seger. Tanken bakom pastorn att skapa sin krans var mycket enkel. Tanken var att uppmuntra reflektion på seger i Kristus, som, även om hjälplös vid födseln, hade den uppgiften för att återlösa mänskligheten. Brinnande ljus, som ger ljus, var att bli en symbol för utmatning av ondska, mörker och synd finns. I skapandet av en krans var också en praktisk tillämpning. Pastorn tog hand om det barnhem som han grundade. Och under Advent tjänster (som, efter alla, ta plats i vinter, när mörkret snabbt faller), han ville att ge sina avgifter för lite värme och ljus. 

 

Även om idén om ett Tillkomsten krans var född i den Evangeliska Kyrkan (i Norra Tyskland), det snabbt vunnit många anhängare och gick utanför de murar av detta särskilt Kristen fraktion. I den Katolska grenen, den första krans dök upp i Köln 1925. I grannlandet Österrike, anpassade för att göra Adventskransar verkade bara tjugo år senare, 1945. Numera, enligt den egna, den Tillkomsten krans är invigd under den kvällen service, firad på lördag som föregår den första söndagen i Advent. I Österrike och Bayern, tre lila och ett rosa ljus är traditionellt placerad i kransar. Den rosa ljus är tända på tredje söndagen i Advent. Denna söndag är det som kallas ”Gaudete,” som betyders ”Gläd er!”. Denna glädje är att vara förknippade med den snabbt födelsen av Kristus, som kommer in i den världen för att rädda mänskligheten