No products in the cart.

No products in the cart.

Florempol_sv
Florempol-bloggHur hanterar du den här unika växten som är mistel?

Hur hanterar du den här unika växten som är mistel?

Enligt tradition bör mistel behandlas på ett specifikt sätt. Först och främst, när du väljer kvistar att hänga i vårt hushåll, var uppmärksam på mängden frukt. Ju mer små, mjölkiga vita bollar – desto bättre. Nästa stora fråga om mistel är var den ska hängas. Enligt tradition kan mistel hängas över köket eller över ytterdörren. Det är också möjligt att hänga det över julaftonbordet. Men om vi vill att misteln ska hänga över hushållens medlemmar under julaftonmiddagen, bör vi vara försiktiga med att hänga den i rätt ögonblick. Detta bör göras precis innan alla sätter sig vid bordet, så att den första stjärnan redan är på himlen.

Sist men inte minst är lagring av mistel. Enligt tradition kan det inte bara kastas bort. Så vad ska man göra? Först och främst bör kvistarna torkas. Då ska vi sätta dem på en säker plats där de kan se fram emot nästa jul, under vilken vi kommer att byta ut dem mot nya. Att torka och lämna misteln hemma under hela året är för att garantera hälsa, lycka och harmoni för hushållet. Om vi ​​slänger kvistarna slutar mistelkraften att fungera. Och dessutom kommer dess magiska egenskaper att vända sig mot oss. Det betyder att de förälskade som kyssade under misteln kommer att gräla (eller delvis), och det kommer att bli oenighet bland hushållet.

Det är också värt att veta att mistel är ett utmärkt material för att skapa juldekorationer. På grund av sin flexibilitet och elasticitet är den perfekt för att göra vass och kransar. Dekorationer gjorda av mistel kan vara riktigt vackra. Saftgrön i kombination med mjölkvita bollar är en utmärkt bas för att skapa dekorationer. Mistelten blandar sig vackert med bland annat rött, guld och silver, samt med färska barrträd.