Florempol_nl
Florempol Blog_nlEen kort verhaal over adventskransen

Een kort verhaal over adventskransen

De geschiedenis van adventskransen gaat terug tot het einde van de jaren 1830. Johann Wichern, een Duitse predikant en bewaker van verlaten kinderen, vroeg zich af hoe hij hun tijd kon besteden aan het wachten op de kerstkaart. Dit is hoe de eerste adventskrans werd gemaakt. Het was echter een behoorlijke krans, want het bestond uit een houten wiel ter grootte van een koetswiel en 24 kaarsen – één voor elke dag die tot Kerstmis bleef. De pastoor wilde de kinderen een beetje een familiale sfeer geven. Daarom nodigde hij de kinderen uit om samen te bidden en elke dag een andere kaars aan te steken. Zo ontstond een gewoonte die tegenwoordig in bijna heel Europa en de wereld wordt gecultiveerd. In Polen gaat deze traditie terug tot de jaren 1920, in Wrocław.

Adventskransen worden gekenmerkt door sterke symboliek. Naaldplanten (sparren, sparren, taxus of dennen) die werden gebruikt om ze te creëren, symboliseren het leven en de gemeenschap. Hun vorm is ook niet toevallig, aangezien het zou verwijzen naar oneindigheid – dus ze hebben begin noch einde. Kaarsen zijn een metafoor voor warmte en licht, en het bestaan ​​dat ervan afhangt. Tegenwoordig vinden we voornamelijk kransen met vier kaarsen, die elk een andere adventszondag voorstellen. De eerste kaars is de kaars van hoop, de tweede is vrede, de derde is vreugde en de vierde is liefde.

Adventskransen, of beter gezegd hun grootte, worden ook het onderwerp van competitie. Momenteel behoort het record toe aan de inwoners van de Zwitserse gemeente Mosnang. Hun krans bereikte een diameter van 120 meter en een omtrek van 400 meter. Het is uitgerust met vier elektrische werelden van elk bijna 6 meter hoog.

Het is beslist een mooie traditie die niet alleen kinderen vreugde schenkt. Geurig en aankondigend goed nieuws Adventskransen geven het interieur een unieke en sublieme sfeer. Liefhebbers van minimalisme kiezen meestal voor de ietwat sobere en waardige, spaarzaam versierde adventskransen. Liefhebbers van glans zullen zeker in de verleiding komen door de versies met rode en gouden accessoires. Iedereen kan vast wel zijn eigen manier vinden om de resterende dagen tot Kerstmis af te tellen. Wachten op Kerstmis is een van de leukste momenten van het jaar. Het is de moeite waard om het een geschikte setting te geven die het oog en de geest zal plezieren. Adventskransen zijn een van de beste – en mooiste – manieren om de magie van de komende feestdagen te voelen.