Florempol_nl
Florempol Blog_nlHoe om te gaan met deze unieke plant die maretak is?

Hoe om te gaan met deze unieke plant die maretak is?

Volgens de traditie moet maretak op een specifieke manier worden behandeld. Let allereerst op de hoeveelheid fruit bij het kiezen van twijgen om in ons huishouden op te hangen. Hoe meer kleine, melkwitte balletjes – hoe beter. De volgende grote vraag over maretak is waar je hem moet ophangen. Volgens de traditie kan maretak boven de keuken of boven de voordeur worden gehangen. Het is ook mogelijk om hem boven de kerstavondtafel te hangen. Als we echter willen dat de maretak tijdens het kerstavonddiner boven de hoofden van gezinsleden hangt, moeten we voorzichtig zijn om hem op het juiste moment op te hangen. Dit moet worden gedaan net voordat iedereen aan tafel gaat zitten, zodat de eerste ster al aan de hemel staat.

Last but not least is de opslag van maretak. Volgens de traditie kan het niet zomaar worden weggegooid. Dus wat moet er gebeuren? Allereerst moeten de twijgen worden gedroogd. Dan moeten we ze op een veilige plek bewaren waar ze kunnen uitkijken naar de volgende kerst, waarin we ze inruilen voor nieuwe. Drogen en de maretak het hele jaar thuis laten, is om gezondheid, geluk en harmonie in het huishouden te garanderen. Als we de twijgen weggooien, werkt de maretakkracht niet meer. En wat meer is – zijn magische eigenschappen zullen zich tegen ons keren. Dit betekent dat de verliefden die kusten onder de maretak ruzie zullen maken (of uit elkaar gaan), en er zal onenigheid zijn onder het huishouden.

Het is ook de moeite waard om te weten dat maretak een geweldig materiaal is voor het maken van kerstversieringen. Door zijn flexibiliteit en elasticiteit is hij perfect voor het maken van riet en kransen. Versieringen van maretak kunnen heel mooi zijn. Sappig groen in combinatie met melkwitte bolletjes is een uitstekende basis voor het maken van decoraties. Maretak zal prachtig mengen met onder andere rood, goud en zilver, maar ook met verse naaldboomtakken.